26.02.2015 1174

Köyümüzde Eğitim ve Öğretim 1943 yılında inşa edilen bir binada  başlamıştır. Artan öğrenci sayısı göz önüne alınarak, şimdiki okul bahçesi sınırları içine 1947 yılında üç derslikli bir bina inşa edilmiştir. 1974 yılında derslik ihtiyacının artması nedeniyle; dört derslikli ek bir prefabrik bina inşa edilmiştir. Eğitim-Öğretime 7 derslikle devam edilmiştir. Ancak 1947 yılında inşa edilen binanın tamamı elektrik kontağından çıkan bir yangınla tamamı yanmıştır. Öğrencilerin bir bölümü prefabrik binada eğitim görmüş, bir bölümü de köyün içinde geçici olarak bir binada Eğitim ve Öğretime devam etmişlerdir. 1982 yılında köy muhtarının çabaları ve köy halkının katkıları ile üç derslik ve bir öğretmen odası bulunan yeni bir bina hizmete açılmıştır. Ortaokul 1977 yılında Aliköy de Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Okul binası zaman içinde ihtiyaca yetmediğinden, yeni bir ortaokul binası yapılmış ve Şubat 1988 de Eğitim-Öğretime açılmıştır. 30.10.1997 yılında okulları İlköğretim Okullarına dönüştürülmesi ile 2 köy İlkokulu binasına okulumuzda dâhil olmuş olup; 3 binada Eğitim-Öğretime devam edilmiş. 3 binada yapılan Eğitim-Öğretim sebebiyle dağınık ve birbirinden kopuk  olduğundan Haziran 2006 yılında yeni bina yapımına başlanmış olup 2007 yılı Mart  ayında bu iki okul Aliköyü ve Küçük Hacılar Köyü öğrencileri ile 12 derslikli tek bir  binada Eğitim-Öğretime başlamıştır. Ve halen aynı binada Eğitim-Öğretime devam edilmektedir.